top of page

Et liv som strikkedesigner

Strikke har jeg gjort siden jeg var 6 år, og det har jeg fortsatt med siden.

 

Allerede tidlig på 80 tallet etablerte jeg meg som freelance strikkesdesigner og designet blandt annet for Dale, Drops, Garnglede og de fleste av ukebladene.

Etter ett års opphold i Danmark hvor jeg arbeidet som agent for en rekke Italienske spinnerier fikk jeg jobb som markedssjef på Dale fabrikker, hvor jeg fikk innblikk i norsk garnproduksjon og lærte bransjen enda grundigere å kjenne. Når jeg flyttet tilbake til Oslo startet jeg opp Colours, hvor jeg arbeidet med farge- og stilanalyse i en årrekke. Jeg solgte også garn i alle regnbuens farger og mange lærte seg å sette pris på den fargerike butikken i Vika. Der møtte jeg også min mann, Per, som introduserte med for alpakka og jeg falt pladask både for alpakkafiberen og mannen!

Du Store Alpakka

 

Lektor Tørdals favrittuttrykk ble et naturlig navnevalg for bedriften Per og jeg startet sammen i 1999. Vi ville introdusere alpakka til det norske folk!
 

Og det gjorde vi, vi startet opp med to tomme hender og massevis av pågangsmot og arbeidslyst. Firmaet vokste, år etter år og når vi solgte firmaet i 2012 solgte vi litt over 30 tonn alpakkagarn i året. Læringskurven var bratt og vi lærte  utrolig mye underveis. Jeg fortsatte å lage design, lærte meg å fotografere og hadde hovedansvaret for garnkolleksjoner og fargekart. Fotograferingen ble etterhvert mer og mer facinerende og jeg arbeider i dag som fotograf og har i dag et eget fotostudio, Tett på Fotografi, på Gran.

Mirasolskolen

Fra hjerte til hjerte, fra Norge til Peru
 

På vår første tur til Peru traff vi to alpakkageterbarn høyt oppe i Andesfjellene, et møte som skulle forandre våre liv. Møtet med disse barna statte i gang et prosessen med å samle inn penger til en internatskole som skulle gi barna i distriktet muligheten til å velge en annen fremtid enn fattigdom og analfabetisme. Barnligdødeligheten var på 50% og jeg er stolt av å kunne si at i dag er den nesten nede på null og barna har flyttet inn på skolen og er i full gang med å legge planer for fremtiden.

Kunst og tekstiler

Veien går videre
Parallelt med strikkedesign utforsker jeg også andre uttrykksformer og våren 2016 stilte jeg en installasjon med 13 store, heklede hjul, Wheels of life - a pilegrimage to inner wisdom på Hadeland glassverk. Disse hjulene har nå fått bli med til vårt nye hjem i Italia, Villa Rosita som har en str, flott hage. Der skal alle hjulene stilles ut.
Du kan følge vårt nye liv på bloggen vår, www.villarosita.net.
I dag fokuserer jeg mer og mer på kunstmalerier hvor jeg utforsker mitt indre landskap via lerretet.
www.karihestnes.com finner du  et utvalg av mine malerier til salgs.

bottom of page