top of page
  • Forfatterens bildeKarih

Feminint og lekkert

Oppdatert: 2. apr. 2020

Verden trenger mer skjønnhet, mer lys og mer glede!


Jeg elsker garnkvaliteter og farger som inviterer til feminine og lekre design og for et halvt år siden kom det en pakke inn døra med ett garn jeg umiddelbart forelsket meg i, Island Blend fra Rowan. Det første jeg la mere til var glansen fra både silke og alpakka, to av mine favoritt fiber.

Island blend (70 % ull, 15 % silke og 15 % alpakka) finnes i mange lekre farger med hovedvekt på pasteller og nøytrale, klassiske farger.

Strikkes på p nr. 3,5 - 4,5.

Strikkefasthet: 21 m i glattstrikk på p nr. 4 = 10 cm i bredden.

Garnet forhandles blandt annet av Strikkestua på Kongsberg.


Det første jeg gjør når jeg får ett nytt garn er å strikke strikkeprøver og jeg fant fort ut at Island blend egnet seg perfekt til ribbestrikk, fletter, hullstrikk og relieffstrikk. Garnet er ganske rundt og gir et tydelig og vakkert maskebilde.

Ett av de første designene jeg laget i Island Blend var designet Narsaq oppkalt etter den eneste byen som ligger på sørsiden av Grønnland.

Narsaq består av en klassisk lue i ribbestrikk med oppbrettskant og ett staselig, langt skjerf i en kombinasjon av ribbestrikk og fletter.

I tillegg har jeg laget helt tidløse og klassiske fingervanter strikket i Mini Sterk fra Du Store Alpakka. Mini Sterk er nylonforsterket alpakka/ull som gir både myke og varme vanter som også er slitesterke.


230 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page