top of page
  • Forfatterens bildeKarih

Rett i fletta

Med lidenskap for fletter


Jeg bare elsker å jobbe med fletter og i dag har jeg lyst til å vise deg hvordan jeg bruker fletter, ribbestrikk og glattstrikk i en kombinasjon for å gi fasong på plaggene.

Det er ikke alltid så lett å finne strikkedesign som siter pent på kroppen, spesielt hvis du er som meg som har fått litt ekstra på midten av kroppen med årene. Da er A-fasong en flott løsning. A-fasong er plagg som sitter eter kroppen på høyde med bysten og som skrår ut derfra. Man kan også rekke oppmerksomheten bort fra det området man ikke ønsker fokus på - og heller flytte fokus opp til ett flott bærestykke som jeg har gjort på Alhambra og Alabast.

Ta en kikk på videoene under så får du en del tips og mine tanker bak noen av designene mine med fletter.


Cariad er strikket i Amuri 8 ply, 25 % possum og 75 % merinoull. Garnet kan bestilles hos Strikk og Tøy på kongsberg som importerer garnet, dyrt, drøyt og superlekkert. 

Oline, oppkalt etter min mor, finnes også i en lengre variant, LILA 

Alabast er strikket i Felted Tweed fra Rowan og har kledelig A-fasong. Ønsker du en kortere modell kan du velge Alhambra som har høyere hals og er strikket i en lekker turkisfarge. 

SIKAR er en romslig genser med vrangborder som ikke strammer, bise og fletter. Genseren har en vid høy hals. Strikket i SERK fra Du Store Alpakka som fåes i de fleste garnbutikker. Fargen på genseren er dessverre gått ut, men det er flere farger som ligner - eller kanskje du vil strikke den i en helt annen farge.


Har du lyst til å se hva jeg maler? Ta en kikk på nettsiden min for min kunst:

632 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Marit Egeberg
Sep 23, 2020

Hei Kari.


Det er gøy å følge med på alle de flotte gensermønsterne du lager. Mitt neste strikkeprosjekt må bli fletter, for det er det lenge siden jeg har strikket. Jeg liker Alabast veldig godt! Er det ullgarn? hvilke pinnestr brukes?


Jeg har meldt meg på Strikkehelg på Geilo slutten av okt., sammen med de to søstrene mine! Vi håper det blir noe av::??

Marit

Like
bottom of page