top of page
  • Forfatterens bildeKarih

Fra jakke til genser - fra genser til jakke

Rett som det er får jeg foresørsel om hvordan man gjør dette og det er kanksje lettere en du tror.

Så her kommer noen tips for hvordan du kan gjøre om en oppskrift på jakke til genser eller omvendt. Jeg har tatt utgangspunkt i Blåklokkekofta med rundfelling og genseren Glastonbury med rundfelling.


Fra jakke til genser

Når jeg regner ut oppskrift på en jakke er det viktig at mønsteret skal bli symmetrisk midt foran. Da må rapporten + 1 maske gå opp i masketallet på det rundfelte bærestykket.

I tillegg legges det opp ekstra masker, oppklippsmasker, midt foran.

SÅ - for å lage en genser dropper du oppklippsmaskene OG legger opp 1 m mindre på bolen. Det vil da bli 1 maske mindre hele veien på bolen og 1 maske mindre i sammenstrikkingen. Dette fordi den ekstra masken er tatt bort og rapporten skal gå opp hele veien rundt på rundfellingen.

Monteringen blir da mye enklere enn på jakken. Du kan da velge forskjellige løsninger i halsen.


Vrangbord

På Hjerterdame har jeg brukt en vrangbord, 2 vridd r, 2 vrang i 3 cm.


Rillestrikk

På Glastonbury har jeg brukt rillestrikk med 4 omganger (2 riller) i hver farge.

.

Rullekant

På Domino har jeg laget 2 rullekanter. Du strikker den ene først og så strikker du opp maskene på baksiden av den andre rullekanten.


Fra genser til jakke

Når jeg regner ut oppskrift på en genser er det viktig at mønsteret skal bli symmetrisk midt foran. Da må rapporten gå opp i masketallet på det rundfelte bærestykket.

På en jakke må det legges opp 1 m ekstra ( slik at mønsteret skal bli symmetrisk midt foran) I tillegg legges det opp 6 ekstra masker, oppklippsmasker, midt foran.

SÅ - for å lage en jakke må du legge opp 1 maske ekstra + oppklippsmaskene. Det vil da bli 1 ekstra hele veien på bolen og 1 maske ekstra i sammenstrikkingen.

Monteringen kan gjøres på mange foskjellige måter, men jeg er veldig glad i heklede stolper og ev. også heklekant i halsen. Men du kan også strikke rillekant, vrangbord mm i halsen. Strikk da halskanten ferdig først og hekle stolpene til slutt. For tips til heklede stolper, de det forrige blogginnlegget mitt "Knekk monteringskoden".

Da ønsker jeg deg lykke til og håper du vil dele resultatet på FB gruppen min "Strikkeglede med Karihdeisgn".1 994 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


gujo23
May 24, 2020

Takk for god veiledning i å montere en kofte. Dette er min "store skrekk" og noe som gjør at jeg helst strikker gensere (har aldri tatt sjansen på å strikke en kofte på grunn av monteringsskrekken). Men, nå tror jeg at jeg kanskje skal ta sjansen, da veiledningen din var veldig lett forståelig for en nybegynner på koftemontering :)

Like
bottom of page