top of page
  • Forfatterens bildeKarih

Knekk monteringskoden!

Er du en av de som gruer deg til å montere? Her kommer hjelpen!


For noen dager siden fikk jeg en forespørsel om jeg ville kuppe Instagram feeden til Hobbyklubben i forbindelse med at min nye bok, STRIKK mine fineste skatter, er hovedbok denne måneden.


Det sa jeg selvsagt ja til. Dagen etter dukket det opp en modell fra en av mine dyktige strikkersker på døra, kofta BLÅKLOKKE, som ikke var ferdig montert. Jeg liker å montere mange av mine design selv for da blir de akkurat som jeg vil ha dem og det er lettere å se hvilke detaljer jeg vil tilføre når plagget er ferdig strikket.
Så da var tema for min Instagram dag klar!

Montering av kofte, trinn for trinn.

Og nå kan du bli med på reisen.

MONTERING MED HEKLEDE STOLPER OG KRAGE


1. For at oppklippsmaskene skal bli tydeligst mulig - strikk maskene vrangt.

2. Sy med maskin, jeg bruker rettsøm med sikksakk. Sy en søm i hver side av oppklippsmaskene.
3. Klipp opp, tett inntil sømmen og klipp bort overflødig stoff.4. Nå er du klar til hekle stolpen. Bruk heklenål 1 - 1/2 nummer mindre enn strikkepinnene du har strikket på. Jeg har brukt nr. 2,5 på kofta som er strikket i Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Pass på at du hekler fast slik at stolpen blir fast.


5. Så skal det hekles knapphull. Mer av knapphullene med jevne mellomrom på høyre stolpe. Jeg ønsker ikke for store knapper/knapphull så jeg hekle 3 lm, hopper over 3 fm og hekler 1 fm i 4. fm fra nåla. Osv.
6.Valg av knapper. jeg elsker knapper og kjøper gjerne noen når jeg finner fine knapper - får alltids bruk for dem en dag ;-: I dag sto valget mellom disse 3 variantene.
Valget falt til slutt på keramikk knappene hvor jeg brukte vekselsvis de firkantede og de runde knappene.

7. Ferdig kofte vaiende i vinden. Oppskrift på BLÅKLOKKE kofta kommer litt lenger utpå våren ........I mellomtiden kan du jo kose deg med min nyeste strikkebok, STRIKK mine fineste skatter som kan bestilles i nettbutikken:RIKTIG GOD PÅSKE!!!!!!

4 339 visninger14 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

14 Comments


Karih
Karih
Aug 14, 2020

Så fantastisk - lykke til!

Like

Anita Isaksen
Anita Isaksen
Aug 14, 2020

Tusen takk, dette var flott ❤️Jeg pleier å sende bort koftene til montering. Fikk symaskin sist jul fordi jeg vil montere selv, og nå fikk jeg inspirasjon til å faktisk gjøre det og 😉

Like

Dorothé van Tol
Dorothé van Tol
May 24, 2020

Thank you for the photos and films. I cannot read your blog because it is in Norwegian but with the fotos I can figure it out. Greetings from the Netherlands 🤗

Like

anne.helenes
Apr 17, 2020

Takk for tipset!Jeg har sydd med maskinsøm og det blir stivt og snurper.

nydelig modell,jeg har strikket i Tumi.Måtte rekke opp i starten da den ble vel innsvinget.Passer fint nå!Har den nye boka di på hytta,men på mandag (hytteforbudet opphevet!j)skal neste prosjekt planlegges👍

Like

Karih
Karih
Apr 16, 2020

Hei Anne! Så gøy at du har strikket Håp. Skal prøve å hjelpe deg. Sett ermene på plass med knappenåler og sy i ermet med attersting fra vrangen. Hvis det blir noe. «Hjørner» så la de bare stikke litt utenfor ringningen. Lykke til!

Like
bottom of page