top of page
  • Forfatterens bildeKarih

Trenger vi strikkebøker?

Det er et spørsmål jeg stiller meg med jevne mellomrom og jeg vet ikke om jeg har svaret....


I dag er det uendelig av strikkeoppskrifter tilgjengelig på nett, både fra norske strikkedesignere, garngrossister, hobbydesignere. Ravelry har mange millioner oppskrifter fra hele verden. Noen gir bort oppskriftene gratis, andre tar seg mer eller mindre betalt men ingen får igjen for det arbeidet som blir lagt ned før du kan kjøpe en ferdig oppskrift. Visste du at betalingen for ett strikkedesign er det samme i dag som det var i 1990?

I KRONER altså - det er bare vi som lever av vår store lidenskap som er så gale at vi fortsetter med dette.


Etter at min siste bok, STRIKKEPOESI, ble ferdig var jeg veldig i tvil om jeg skulle gi ut flere bøker, det er utrolig mye arbeide med en strikkebok og mye enklere, og kanskje noe mer lønnsomt, å lage enkeltoppskrifter til nettbutikken og ukebladene.Men så synes jeg jo fortsatt at det er det noe helt spesielt med en bok, der kan jeg lage et helt eget univers mellom permene og designene får ett nytt liv. Og så er det noe med å holde boka mellom hendene, stryke over permen og drømme seg bort i alt det vakre man kan skape.


Så ja, det ble en ny bok, ett smykke av en bok med et utvalg av de aller flotteste designene jeg har laget de siste årene. STRIKK mine fineste skatter, den 14. i rekken av strikkebøker, har virkelig blitt en skatt. Boken er også krydret med mine kunstfotografier og jeg håper boken kan spre lys og skjønnhet ut i verden.


Og du.... trenger vi strikkebøker eller?

874 visninger14 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page