top of page
  • Forfatterens bildeKarih

Trenger vi strikkebøker?

Det er et spørsmål jeg stiller meg med jevne mellomrom og jeg vet ikke om jeg har svaret....


I dag er det uendelig av strikkeoppskrifter tilgjengelig på nett, både fra norske strikkedesignere, garngrossister, hobbydesignere. Ravelry har mange millioner oppskrifter fra hele verden. Noen gir bort oppskriftene gratis, andre tar seg mer eller mindre betalt men ingen får igjen for det arbeidet som blir lagt ned før du kan kjøpe en ferdig oppskrift. Visste du at betalingen for ett strikkedesign er det samme i dag som det var i 1990?

I KRONER altså - det er bare vi som lever av vår store lidenskap som er så gale at vi fortsetter med dette.


Etter at min siste bok, STRIKKEPOESI, ble ferdig var jeg veldig i tvil om jeg skulle gi ut flere bøker, det er utrolig mye arbeide med en strikkebok og mye enklere, og kanskje noe mer lønnsomt, å lage enkeltoppskrifter til nettbutikken og ukebladene.Men så synes jeg jo fortsatt at det er det noe helt spesielt med en bok, der kan jeg lage et helt eget univers mellom permene og designene får ett nytt liv. Og så er det noe med å holde boka mellom hendene, stryke over permen og drømme seg bort i alt det vakre man kan skape.


Så ja, det ble en ny bok, ett smykke av en bok med et utvalg av de aller flotteste designene jeg har laget de siste årene. STRIKK mine fineste skatter, den 14. i rekken av strikkebøker, har virkelig blitt en skatt. Boken er også krydret med mine kunstfotografier og jeg håper boken kan spre lys og skjønnhet ut i verden.


Og du.... trenger vi strikkebøker eller?

877 visninger14 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

14 comentarios


con-bot
25 nov 2023

Javisst trenger vi strikkebøker! De er kunstverk og en glede å bla igjennom. Har man tia til å strikke noe også, blir det en ekstra stor glede! Takk for flotte oppskrifter! Hilsen Strikkeglad: Connie Eggesvik Hansen

Me gusta

Grethe Gundersen
30 dic 2022

Og jeg har funnet ut jeg bare må lete etter boken fra 1990, som hetter noe med fra norske tradisjoner til mote. Jeg har nemlig funnet ut ar jeg er klar for å strikke et par gensere fra nitti tallet. Nasjonal følelse og Nasjonal stolthet på sitt beste, hehe.

Me gusta

marnas1952
30 dic 2020

Jakka ble julegave


Me gusta

Karih
Karih
10 abr 2020

Lykke til med «Sommerfuggel i vinterland» og god påske❤️

Me gusta

marnas1952
10 abr 2020

Tusen takk for at du lager bøker 💞 jeg elsker strikke bøker , dine og andres 🥰 jeg syns det er dyrt å betale 90 kr for et enkelt mønster men skjønner jo at det er bra for deg. Så jeg håper mange kjøper for det er riktig pene plagg du skaper. 👌😘 nå er jeg i gang med denne


Me gusta
bottom of page